Ennyiért hajót még nem bérelt!

   Mobil: +36 20 9416-810  (hétvégén is!), E-mail: info@tiszato-yachtcharter.hu

 

 

 

Tengeri képzések

Horvát "B" és "C" kategóriás tengeri jogosítvány megszerzése

 

Lepje meg szeretteit, ajándékozzon hajós jogosítványt!

 

Ajándékutalványunkkal meglepetésként és ízléses formában nyújthatja át egy tanfolyamon és vizsgán való részvétel lehetőségét. Hívjon és megbeszéljük a részleteket: 06 20 941 6810
 
 

 

Horvát "B" tanfolyamok

Vezesd saját hajódat, vagy bérelj egyet az Adrián (vagy más tengereken) akár 20 méteres hajóhosszig és 12 fő befogadóképességig, motorost és vitorlást egyaránt. A jogosítvány egész életre szól, azt nem kell megújítani!

Következő vizsgaidőpont és manővertréning:

 

Tanfolyami időpontok:

- 2023. január 27-28. (péntek-szombat)

A képesítés 480 EUR-ért  a horvátországi Zadarban szerezhető meg. A vizsganapot általában szombatra rakjuk (de most kivételesen pénteken lesz), hogy kényelmesebben vizsgázhassunk. Leutazás csütörtök reggel, oktatás aznap délután és másnap délelőtt, kb 2x3 óra terjedelemben. (Tananyagot előzetesen küldünk, abból is kell készülni, de csak kicsit:)

Nálunk rendes felkészítés zajlik, bár a vizsgakövetelmények nem szigorúak. Oktatónk  hivatásos horvát tengerésztiszt, nagy tengeri tapasztalattal, anyanyelvi szintű magyar tudással (és persze remek kapcsolatokkal a kapitányságon:).

Tematika: tengeri parti navigáció (irány, iránylat, fixpont meghatározás), térképolvasás, kitérési szabályzat (COLREG), hajók éjszakai fényei, rádiózás, tengerjogi ismeretek. Minden alapszinten, de ezek azért fontos dolgok, mindenképp érdemes tisztában lenni velük (és nem mellesleg vizsgakövetelmények is).

Egy éjszakát kell Zárában (Zadar) tölteni, max. 50 EUR áron (ebben is segítünk persze). Egyéb költségek nincsenek, leutazás saját autókkal, az útiköltséget elosztjuk (persze aki maga akar menni, vagy leviszi a családot is hétvégére, az is lehetséges).

A vizsga mindenkinek sikeres lesz, mert alaposan felkészülünk rá, a képesítés azonnal, helyben átvehető.

Fontos infó, hogy ez év január elsejétől csak azért nem vezették be a vizsgarendszer szigorítását (hosszabb tanfolyam, keményebb vizsga, megúítandó orvosi alkalmasság, többszörös összköltség), mert a covid "közbeszólt". Ez a közeljövőben szinte bizonyosan megtörténik, szóval, aki könnyen és olcsón akar tengeri jogsit, az mindenképp minél hamarabb lépjen! 

Újdonság!

Távoktatás és egyéni vizsga egy napos elfoglaltsággal!

Akinek esetleg ezek az időpontok sem megfelelőek, lehetőség van távoktatással is felkészülni otthon és csak a szabadon választott időpontban (szerdán vagy pénteken) leutazni és egyénileg vizsgázni. A rendszer jól működik, több száz kadét van már sikerrel túl rajta.

 

Gyakorlati képzés (manővertréning)

 

Általában, ahogy szoktuk, a vizsga után, szombattól gyakorlati képzésben, manővertréningen is részt vehettek egy fantasztikus, többnapos túrahajózás során (legutóbb bálnát is láttunk például). Lehetőség van egy második kurzusra is, (szerda-szombat) között, erre elsősorban olyanokat várunk, akiknek már van tengeri képesítésük.

Természetesen utasok, kísérők is hozhatók, nekik ez egy különleges kirándulás lesz.

A 4 napban a legalapvetőbb tengeri hajózási ismeretekkel találkozhattok, ami felkészít arra, hogy önállóan, biztonságosan is bérelhessetek hajót (nyilván vitorláshajón zajlik, de aki csak motorossal akar hajózni, azoknak is tudnia kell ezeket).

Tematika:

- bérhajó átvétel, visszaadás

- kikötői manőverek (különös tekintettel a mooring-kikötésre)

- bójára állás, horgonyzás

- parti navigáció gyakorlás, útvonaltervezés (rotta), fixpont meghatározás, térkép-, kompasz-, chart plotter-használat, műszerek, tengeri felszerelések ismerete

- kommunikáció és rádióforgalmazás, tengeri meteo

- motoros és/vagy vitorlás vezetéstani gyakorlatok

A manővertréning előrelátható ára 500 EUR körül alakul..

Manővertréninget legközelebb 2023 tavaszán tartunk.

Horvát "C" tanfolyam

Újdonság, hogy a korlátlan hatótávolsággal, deklaráltan az összes országra és tengerre érvényes C vizsga is letehető nálunk Zadarban!

A tanfolyam péntek-szombat-vasárnap zajlik, vizsga hétfőn.

A tanfolyam és a vizsga díja 990 Euro, mely a tanfolyammal és a vizsgával kapcsolatos összes díjat tartalmazza (így a 100 eurós orvosi alkalmassági vizsgálatot is). A leutazás és a szállásfoglalás magánúton történik, de szívesen segítünk ebben is.

 

Hívjon telefonon (+36 20 941 6810), vagy jelentkezzen email-ben (  This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. ), és kollégánk felveszi Önnel a kapcsolatot.