Ennyiért hajót még nem bérelt!

   Mobil: +36 20 9416-810  (hétvégén is!), E-mail: info@tiszato-yachtcharter.hu

 

 

 

Tengeri képzések

Horvát "B" és "C" kategóriás tengeri jogosítvány megszerzése

 

Lepje meg szeretteit, ajándékozzon hajós jogosítványt!

 

Ajándékutalványunkkal meglepetésként és ízléses formában nyújthatja át egy tanfolyamon és vizsgán való részvétel lehetőségét. Hívjon és megbeszéljük a részleteket: 06 20 941 6810
 
 

 

Horvát "B" tanfolyamok

Vezesd saját hajódat, vagy bérelj egyet az Adrián (vagy más tengereken) akár 20 méteres hajóhosszig és 12 fő befogadóképességig, motorost és vitorlást egyaránt. A jogosítvány egész életre szól, azt nem kell megújítani!

Következő vizsgaidőpont és manővertréning:

- Május 15-16-án
- Június 3-4-én

Ez után, június 4-től, ahogy szoktuk, gyakorlati képzésben, manővertréningen is részt vehettek egy fantasztikus, többnapos túrahajózás során (legutóbb bálnát is láttunk például)

A képesítés 430 EUR-ért  a horvátországi Zadarban szerezhető meg. A vizsganapot általában szombatra rakjuk, hogy kényelmesebben vizsgázhassunk. Leutazás péntek reggel, oktatás aznap délután és másnap reggel, kb 2x3 óra terjedelemben. (Tananyagot előzetesen küldünk, abból is kell készülni, de csak kicsit:)

Nálunk rendes felkészítés zajlik, bár a vizsgakövetelmények nem szigorúak. Oktatónk  hivatásos horvát tengerésztiszt, nagy tengeri tapasztalattal, anyanyelvi szintű magyar tudással (és persze remek kapcsolatokkal a kapitányságon:).

Tematika: tengeri parti navigáció (irány, iránylat, fixpont meghatározás), térképolvasás, kitérési szabályzat (COLREG), hajók éjszakai fényei, rádiózás, tengerjogi ismeretek. Minden alapszinten, de ezek azért fontos dolgok, mindenképp érdemes tisztában lenni velük (és nem mellesleg vizsgakövetelmények is).

Egy éjszakát kell Zárában (Zadar) tölteni, kb 40 EUR áron (ezt is megszervezzük persze). Egyéb költségek nincsenek, leutazás saját autókkal, az útiköltséget elosztjuk (persze aki maga akar menni, vagy leviszi a családot is hétvégére, az is lehetséges).

A vizsga mindenkinek sikeres lesz, mert alaposan felkészülünk rá, a képesítés azonnal, helyben átvehető.

Fontos infó, hogy ez év január elsejétől csak azért nem vezették be a vizsgarendszer szigorítását (minimum egy hét tanfolyam, kemény vizsga, megúítandó orvosi alkalmasság, többszörös összköltség), mert a covid "közbeszólt". Ez jövőre szinte bizonyosan megtörténik, szóval, aki könnyen és olcsón akar tengeri jogsit, az mindenképp még idén lépjen! 

Gyakorlati képzés (manővertréning)

Június 4-től szervezünk egy manővertréninget is 4 napban a vizsgához kapcsolva, a legalapvetőbb tengeri hajózási ismeretekről (nyilván vitorláshajón, de aki csak motorossal akar hajózni, azoknak is tudnia kell ezeket).

Tematika:

- bérhajó átvétel, visszaadás

- kikötői manőverek (különös tekintettel a mooring-kikötésre)

- bójára állás, horgonyzás

- parti navigáció gyakorlás, útvonaltervezés (rotta), fixpont meghatározás, térkép-, kompasz-, chart plotter-használat, műszerek, tengeri felszerelések ismerete

- kommunikáció és rádióforgalmazás, tengeri meteo

- motoros és/vagy vitorlás vezetéstani gyakorlatok

A manővertréning előrelátható ára 500 EUR körül fog alakulni.

Horvát "C" tanfolyam

Újdonság, hogy a korlátlan hatótávolsággal, deklaráltan az összes országra és tengerre érvényes C vizsga is letehető nálunk Zadarban!

A tanfolyam péntek-szombat-vasárnap zajlik, vizsga hétfőn (május 20-23).

A tanfolyam és a vizsga díja 990 Euro, mely a tanfolyammal és a vizsgával kapcsolatos összes díjat tartalmazza (így a 100 eurós orvosi alkalmassági vizsgálatot is). A leutazás és a szállásfoglalás magánúton történik, de szívesen segítünk ebben is.

 

Hívjon telefonon (+36 20 941 6810), vagy jelentkezzen email-ben (  This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. ), és kollégánk felveszi Önnel a kapcsolatot.