Ennyiért hajót még nem bérelt!

   Mobil: +36 20 9416-810  (hétvégén is!), E-mail: info@tiszato-yachtcharter.hu

 

 

 

Tengeri képzések

Horvát "B" kategóriás tengeri jogosítvány megszerzése

 

Lepje meg szeretteit, ajándékozzon hajós jogosítványt!

 

Ajándékutalványunkkal meglepetésként és ízléses formában nyújthatja át egy tanfolyamon és vizsgán való részvétel lehetőségét. Hívjon és megbeszéljük a részleteket: 06 20 941 6810
 
 

 

 

Vezesd saját hajódat, vagy bérelj egyet az Adrián (vagy más tengereken) akár 30 BRT-ig (bruttó regisztertonna, de a lényeg, hogy kb 20 méteres hajóhosszig és 12 fő befogadóképességig), motorost és vitorlást egyaránt. A jogosítvány egész életre szól, azt nem kell megújítani!

A vizsga 390 EUR-ért a horvátországi Zadarban szerezhető meg. A vizsganapot általában szombatra rakjuk, hogy kényelmesebben vizsgázhassunk. Leutazás péntek reggel, oktatás aznap délután és másnap reggel, kb 2x3 óra terjedelemben. (Tananyagot előzetesen küldünk, abból is kell készülni, de csak kicsit:)

Különleges lehetőség a "horvát B" kategóriás tengeri képesítés megszerzésére: aki beiratkozik egy belvízi tanfolyamra, az mindössze 290 Euróért tengeri jogosítványt szerezhet!

Nálunk rendes felkészítés zajlik, bár a vizsgakövetelmények nem szigorúak. Oktatónk  hivatásos horvát hajóskapitány, nagy tengeri tapasztalattal, anyanyelvi szintű magyar tudással (és persze remek kapcsolatokkal a kapitányságon:).

Tematika: tengeri parti navigáció (irány, iránylat, fixpont meghatározás), térképolvasás, kitérési szabályzat (COLREG), hajók éjszakai fényei, rádiózás, tengerjogi ismeretek. Minden alapszinten, de ezek azért fontos dolgok, mindenképp érdemes tisztában lenni velük (és nem mellesleg vizsgakövetelmények is).

Egy éjszakát kell Zárában (Zadar) tölteni, kb 40 EUR áron (ezt is megszervezzük persze). Egyéb költségek nincsenek, leutazás saját autókkal, az útiköltséget elosztjuk (persze aki maga akar menni, vagy leviszi a családot is hétvégére, az is lehetséges).

Legalább 4 fő esetén bármely időpontban, akár hétvégén is megszervezhető a vizsga:)

A sikeres (mindenkinek az lesz, de azért készülünk is rá:) vizsga után, max 5 órakor, aki akar indulhat vissza, a jogosítványát postán, vagy a következő munkanapon személyesen fogja megkapni.

Általában szervezünk egy manőver tréninget is 3-4 napban a vizsgához kapcsolva, a legalapvetőbb tengeri hajózási ismeretekről (nyilván vitorláshajón, de aki csak motorossal akar hajózni, azoknak is tudnia kell ezeket).

Tematika:

- bérhajó átvétel, visszaadás

- kikötői manőverek (különös tekintettel a mooring-kikötésre)

- bójára állás, horgonyzás

- parti navigáció gyakorlás, útvonaltervezés (rotta), fixpont meghatározás, térkép-, kompasz-, chart plotter-használat, műszerek, tengeri felszerelések ismerete

- kommunikáció és rádióforgalmazás, tengeri meteo

- motoros és/vagy vitorlás vezetéstani gyakorlatok

A manővertréning előrelátható ára 2-300 EUR között fog alakulni.

(A horvát EU-csatlakozás miatt hamarosan min. 1 hetes tanfolyam lesz szükséges, orvosi vizsgálaton kell átesni -utána 5 évente mindig-, vizsgabizottság előtt kell "doktorálni", gyakorlati vizsgával egyetemben. Feltételezhető ára 2000 euro fölött valószínűsíthető.) 

 


Hívjon telefonon (+36 20 941 6810), vagy jelentkezzen email-ben (  This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. ), és kollégánk felveszi Önnel a kapcsolatot.